Тонування паркету на допомогу дизайнеру

Тонування паркету на допомогу дизайнеру

Тонування паркету може змінити дизайн інтер’єру без кардинальної заміни покриття для підлоги.
Це дуже практичне рішення, тому що економиться не лише час, а й значні суми грошей. Зараз можна пофарбувати паркет у будь-який колір, зробити з дуба мербау, венге або підібрати відтінок за каталогом. Звичайно будь-яка економія повинна мати розумні межі. Просте бажання заощадити без розуміння сутності процесу призведе до розчарування та викинутих «на вітер» коштів.

Тонування паркету

Тонування паркету при всій її привабливості зовсім не така проста, як здається на перший погляд. Безліч нюансів можуть призвести до сумних наслідків. Докладніше про все, що пов’язано з тонуванням підлог, рекомендаціями щодо вибору матеріалів, помилками.

Тонуванням паркету повинен займатися той, хто розуміє, що це і як воно правильно виконується. Поширеною помилкою є доручення змінити колір вашої статі “класному хлопцеві маляру”, який до цього тримав циклювальну машину кілька разів у своєму житті. Циклювання та шліфування паркету під тонування є мистецтвом, і навчитися цьому по інтернету неможливо. Підлога після тонування неякісно відшліфованого паркету буде жахлива, і її доведеться переробляти. Ну а паркетну дошку доведеться просто викинути, бо циклювати її багато не можна, оскільки корисний шар невеликий.
Зупинимося докладніше на виборі кольору та матеріалів для тонування.

Вибір кольору за зразком у магазині невдячне заняття. Купивши тонер, ви виявите, що на конкретному паркеті відтінок виходить зовсім інший, іноді він може відрізнятися кардинально. Все впливає на кінцевий результат, стан підлоги, якість шліфування, структура деревини та багато іншого. Іноді можна отримати жовтий колір, використовуючи коричневий відтінок, хоча на іншому паркеті він виходить коричневим. Тому купуйте пробники і проводьте пробне фарбування на вже підготовленому до тонування паркету.

Тонування ебен

Купуючи тонуючий засіб, не намагайтеся знайти найдешевший засіб. За досвідом неперевірені бренди дають блідий відтінок, лягають нерівномірно, швидко вицвітають, коротше не підходять для покриття великих площах. Зробити гарний зразок для магазину на окремій плашці простіше «пареної ріпи», а ось виконати все це на підлозі вийде далеко не завжди.

Розумійте, що ваше завдання полягає в тому, щоб змінити колір деревини, а не пофарбувати її. Підлога має виглядати природно. Тонування паркету та фарбування паркану протилежні речі!