Будівництво дерев’яних будинків

Будівництво дерев’яних будинків

Дерев’яні будинки асоціюються з природністю та елегантністю. Вони поєднують у собі привабливий зовнішній вигляд (як класичні зроблені з колод будинки, так і імітують традиційні цегляні будівлі), функціональність і високий комфорт використання. Крім того, наразі збудовано багато дерев’яних будинків за енергозберігаючими технологіями. Будівництво дерев’яного будинку може призвести до різних витрат. Все залежить від технології, специфіки будівельного проекту та типу земельної ділянки. Безумовно, варто визначити ціни на дерев’яні будинки та порівняти їх із нерухомістю, побудованою традиційним способом.

Каркасні будинки – ця технологія дозволяє швидко та економічно звести дерев’яний будинок. Будинки, побудовані за цією технологією, мають тонкі стіни, що дозволяє отримати більший корисний простір. Каркас дерев’яного будинку зроблений із спеціальних просочених балок, які ізольовані мінеральною ватою та паропроникною плівкою. Верхня частина стель обшита дошками OSB, а знизу вона збирає плити з гіпсокартону. Зовнішній фасад може бути покритий проникною штукатуркою, клінкером або фасадними панелями.

Дерев’яні будинки, виготовлені за каркасною технологією, дуже легкі. Це сприяє економії коштів, пов’язаних із будівництвом фундаментів. Варто також зазначити, що понад 70% каркасу дерев’яного будинку будуються у виробничих цехах. Готові елементи прибувають на будмайданчик. Це включає скорочення часу будівництва. Дерев’яні будинки такого типу утворюються протягом двох, максимум трьох місяців.

Це не дуже велика різниця, але найбільша перевага будинків з дерева є швидкість їхнього підйому. Максимальний час будівельних робіт має перевищувати 4 місяців. Дерев’яні будинки можуть підніматися будь-якої пори року. Тим часом, час, щоб побудувати традиційний цегляний будинок (зроблений бізнес), може зайняти від одного до двох років.

Цікаво, що практично всі збудовані в даний час дерев’яні будинки мають дуже хороші параметри теплоізоляції, завдяки чому їх можна назвати енергозберігаючими або пасивними.