Влаштування зовнішніх каналізацій під ключ

Влаштування зовнішніх каналізацій під ключ

Будівництво власного будинку дуже важливий процес. Кожен етап має бути продуманий до дрібниць. Будь-який нюанс чи прорахунок може дуже дорого коштувати та суттєво ускладнити подальше проживання. Після того, як коробка будинку стоїть, слід звернути увагу на монтаж зовнішньої каналізації. Саме правильно змонтована каналізація дозволяє швидко та якісно виводити з дому стічні стоки та утилізувати їх. На даний момент дуже затребуваною є послуга каналізація під ключ, ціна якої залежить від матеріалу, обсягів робіт, термінів виконання та репутації фірми. Перед монтажем зовнішньої каналізації необхідно ретельно продумати до дрібниць.

Влаштування зовнішньої каналізації
Як і будь-яка автономна система зовнішня каналізація включає ряд елементів, а саме:

труби (більшість використовують ПВХ, рідко чавунні труби);
очисний колодязь;
септик (рідко можна зустріти герметичні або герметичні вигрібні ями);
додаткові матеріали (трійники, вентиляційні грибки тощо).
Порядок прокладання зовнішньої каналізації
Існує певний алгоритм дотримуватися якого необхідно для успішного монтажу зовнішньої каналізації:

створення проекту;
копання ями для септика та колодязя;
утеплення ями;
монтаж септика та колодязя;
прокладання труб;
з’єднання труб з елементами зовнішньої каналізації;
перевірка усієї системи.
Насамперед необхідно накреслити проект каналізації та бажано показати його фахівцеві. Досвідчений професіонал завжди може знайти незначні проколи та вчасно усунути їх. Далі необхідно вирити яму для септика та очисного колодязя. Більшість фахівців рекомендують відразу утеплити ями і тим самим убезпечити всю систему від промерзання взимку. Септик є найважливішою частиною зовнішньої каналізації, оскільки він відповідає за переробку відходів. У свою чергу очисний колодязь приймає дому з септика, додатково очищає її та випускає у ґрунт. Після того, як система буде змонтована, варто перевірити її на герметичність за допомогою звичайної води під натиском.

Прокладання зовнішньої каналізації дуже відповідальний процес. Якщо немає впевненості у своїх силах та потрібного досвіду, краще надати роботу фахівцям, які зроблять все правильно. Тим самим власник будинку убезпечити себе від проблем із каналізацією у процесі проживання.