Як зробити проект вдома самостійно

Як зробити проект вдома самостійно

Багато людей мріють про придбання заміського будинку. Але якщо хочеться зробити дизайн-проект удома, потрібно освоїти деякі навички. Щоб він був успішним, потрібно знати 3 важливі речі:

ПК-програму для створення дизайн-інтер’єру;
план будинку з розмірами, фасадами та розрізами для проектування;
основи архітектурного планування
Без знання однієї зі складових проект будинку не вийде. Навіть якщо ви вивчите програму та створите в ній дизайн, але не врахуєте основи архітектурного планування, ви отримаєте проект, який неможливо реалізувати у життя.

Програми для створення проекту
Існують онлайн та офлайн програми для створення дизайн-проекту самостійно:

Floorplanner – одна з найпопулярніших онлайн-програм. Вона має зручний і красивий інтерфейс. У професійній версії можна прикріпити опис об’єкта, додати фото, створити планування кількох поверхів.

Версія підходить більше для агентів нерухомості. Програмою можна скористатися як онлайн, так і офлайн, завантаживши її з офіційного сайту.

Floorplanner

Home Plan Pro – професійніша програма, яку потрібно завантажити на ПК. Тут можна створити якісний план заміського будинку. Готовий проект можна зберегти у кількох форматах. Також існує велика бібліотека доп. елементів.
Home Plan Pro

Етапи створення дизайн-проекту
Перед початком проектування інтер’єру потрібно розробити планувальне рішення. Цей крок необхідний для того, щоб розуміти як правильно розставити меблі з огляду на призначення кожного приміщення.

Після цього слід створити креслення або ескізний проект із планами стель. Тут слід розмістити світильники, також інші прилади, які формують освітлення.

Усі ці кроки простіше виконувати у програмі. Тут же слід розставити меблі, а також з урахуванням її місцезнаходження розподілити розетки та вимикачі. Обов’язково потрібно розмістити всю потрібну побутову техніку, а також сантехнічне обладнання.

Етап №2 – технічна частина проекту. Після її виконання можна приступати до цікавішого кроку – формування дизайну інтер’єру. Тут можна вибрати стиль, дизайн меблів та всіх додаткових. аксесуарів продумати палітру.

На даному етапі також слід вибрати оздоблювальні матеріали. Отримані плани – чудова база для реалізації фантазій.

Реалізація дизайн-проекту
Після створення дизайн-проекту залишається перейти до його реалізації. Тут потрібно купити меблі обраної форми та потрібного кольору, придбати оздоблювальні матеріали, попередньо розрахувавши їх кількість. В останню чергу потрібно вибрати текстиль та аксесуари. З їх допомогою інтер’єр стане більш теплим та затишним.

Маючи на руках готовий дизайн-проект, можна попросити спеціалістів – архітекторів чи дизайнерів його реалізувати. Також ви можете замовити повноцінний дизайн-проект будинку зі знижкою 10% за цим посиланням.

Виходячи з ваших планів, професіонали формують робочу документацію. Також вони внесуть коригування та доповнення, тим самим заповнивши прогалини вашого дизайн-проекту. Реалізація проекту фахівцями полегшить ваше життя. У результаті ви отримаєте унікальний проект, придуманий самостійно та грамотно реалізований фахівцями студії дизайну TT-architects.