Вибираємо ламінат правильно

Вибираємо ламінат правильно

Ламінат вважається одним із найбільш затребуваних та популярних серед споживачів підлогових покриттів. Він є вдалим поєднанням якості і ціни, має презентабельний вигляд і при правильному виборі моделі підходить для установки в будь-які приміщення, в тому числі і ті, які відрізняються підвищеною прохідністю. Тільки в цьому випадку даний підлоговий матеріал буде служити багато років, не втрачаючи своїх початкових експлуатаційних властивостей.

Вибираємо ламінат за класом
Як вже було згадано вище, ламінат як чистове покриття для підлоги можна використовувати в будь-яких приміщеннях як житлового, так і комерційного призначення. Тому вибирати відповідний виріб потрібно, перш за все, за класом міцності, що передбачено міжнародними стандартами. Отже:

21 клас. Сюди належать бюджетні моделі, термін служби яких не перевищує 5 років. Використовують їх для встановлення чистової підлоги в гардеробних, коморах та інших подібних приміщеннях.
22 клас. Використовують його в кімнатах із невеликою прохідністю. Він цілком естетичний, екологічний та доступний за ціною, але тривалим терміном служби похвалитися не може.
23 клас. Найпоширеніша категорія ламінатних покриттів, призначених для домашніх інтер’єрів. Представлені в ній моделі використовують як чистові підлоги віталень, спалень, їдалень, передпокоїв, дитячих та інших кімнат квартир і приватних будинків.
31 клас. Сюди відносяться напівкомерційні варіанти ламінатних покриттів, які встановлюють в офісах, кафе, бутіках та конференц-залах.
32 клас. До нього відноситься самий ходовий комерційний ламінат, що використовується як покриття для підлоги великих офісів, банків, освітніх і медичних установ і т.д.
33 клас. Сюди входять моделі ламінатних покриттів, здатні витримати значне навантаження. Призначені вони для приміщень із великою прохідністю.
Класність – це важливе маркування ламінату. Вибираючи відповідну модель, на неї потрібно звернути увагу насамперед.

Інші критерії вибору ламінату
До інших критеріїв вибору ламінатних покриттів можна віднести:

Зносостійкість;
Вологостійкість;
Подряпостійкість;
Удароміцність;
Бренд;
Колірний відтінок;
Декоративний рисунок;
Вартість.
Насамперед потрібно правильно оцінити умови того приміщення, де планується укласти ламінатну підлогу, а потім – її оформлення. Далі слід визначити кількість підлогового матеріалу та скільки грошей із сімейного бюджету ви готові виділити на його придбання. Купити ламінат можна на сайті ЛігаПол, де найактуальніші на сьогоднішній день моделі представлені в широкому асортименті. Підібрати потрібну модель ви можете, не виходячи з дому.