Етапи та порядок будівництва заміського будинку

Етапи та порядок будівництва заміського будинку

Будівництво заміського будинку – складний і дорогий захід. Для його реалізації необхідно вирішити низку серйозних технічних завдань. При цьому важливо правильно пройти усі етапи будівництва приватного будинку. Послідовність робіт виглядає так:

Вибір території під забудову. порядок будівництва заміського будинку
Інженерно-геологічне дослідження майданчика для будівництва.
Проектування будинку.
Підготовка кошторису будівництва.
Отримання дозвільної документації щодо проведення будівельних робіт.
Процес будівництва будинку.
Здавання будівлі в експлуатацію.
Нижче ми розглянемо послідовність будівництва будинку та кожен її окремий пункт.

Вибір території та її інженерно-геологічне дослідження
Етапи будівництва приватного будинку Для того, щоб підібрати відповідну територію для будівництва приватного будинку, потрібно врахувати всі нюанси. Наприклад, для заміського котеджу площею від двохсот до трьохсот м2 необхідно вибирати ділянку щонайменше дванадцяти соток. Також потрібно враховувати розташування території, розв’язку доріг, наявність поряд проведених комунікацій.

Далі потрібно провести інженерно-геологічні дослідження землі, на якій відбуватиметься будівництво. Потрібно дізнатися детальну інформацію про властивості ґрунтів та рівень ґрунтових вод. Для вирішення цих завдань потрібно залучення фахівців та застосування спеціальної техніки. Наприклад, для взяття зразків ґрунту та води доведеться бурити кілька свердловин на території ділянки, обраної для забудови.

Без проведення геологічних досліджень розпочинати будівництво не можна, оскільки результат його може виявитися плачевним. Наприклад, у ґрунтах можуть бути плавуни, а отже на такій території можна будувати будинки лише на основі пальового фундаменту. А якщо на ділянці, що відведена для будівництва, рівень ґрунтових вод високий, будівлю необхідно будувати без цокольного поверху. Інакше він буде весь час затопленим. Щоб знати всі ці нюанси, потрібно обов’язково провести всі дослідження, як того вимагає порядок будівництва будинку.

Проектування та вартість
Порядок будівництва заміського будинку Складання проекту будівництва заміського будинку – найцікавіший етап. Саме на ньому потрібно вирішити, яким бути майбутній будівлі. Це завдання необхідно доручити професійному архітектору, який підготує проект будинку з дотриманням усіх технічних вимог.

На етапі проектування звертайте увагу на всі аспекти. Саме в цей момент буде вирішено, яким буде зовнішній вигляд та планування вашого будинку. Простежте, щоб розташування кімнат повністю влаштовувало вас.

Після затвердження архітектурного проекту вам повинен бути наданий кошторис, в якому буде вказана ціна будівельних матеріалів та вартість проведення робіт. На цьому етапі потрібно детально вивчити витрати і поставити запитання, що вас цікавлять виконавцю. Вибір матеріалів для будівництва також необхідно узгодити на цьому етапі.

Деякі нечесні на руку або професійні будівельники можуть запропонувати будівництво без кошторису. Але цього робити не можна, тому що ви не зможете контролювати витрати на реалізацію проекту будівництва заміського будинку. Потрібно заздалегідь бачити, у що вам обійдеться цей проект. Початкова відсутність кошторису дає широкі можливості для махінацій з боку будівельної компанії, яка виконуватиме всі етапи будівництва будинку.

Отримання необхідної документації
Для початку проведення будівельних робіт необхідно одержати на них дозвіл. Цей документ видають у органах місцевого самоврядування. Він також буде необхідний для оформлення права на володіння власністю.

Для цього потрібно підготувати звернення до органів самоврядування та надати проект, а також договір із підрядником, який здійснюватиме будівельні роботи.

Процес будівництва будинку
Переходимо до основного етапу будівництва. До нього входить:

Підготовка. Вона може тривати від 3-х днів до 2-х тижнів. На цьому етапі здійснюють розчищення території.
Нульовий цикл. Має на увазі підведення всіх необхідних комунікацій та заливання фундаменту. Ці роботи можуть тривати кілька тижнів.
Зведення будівлі. Будівництво стін та перекриттів займає більше часу. Як правило, термін будівництва «коробки» може становити кілька місяців, залежно від площі будівлі та кількості поверхів.
Влаштування покрівлі. Термін монтажу даху залежить від вибраних матеріалів та складності його конструкції. Виконання цього етапу може тривати близько місяця.
Ландшафтні роботи На завершальному етапі роблять облагородження території ділянки, висаджують рослинність, зводять штучні водоймища, викладають доріжки тощо.