Оригінальний декор з травертину

Оригінальний декор з травертину

Травертин – це унікальний природний матеріал, який широко використовують для створення декоративних елементів зовні і всередині будинку. Оскільки матеріал достатньо м’який, його легко обробляти і створювати різні форми. Професійні майстри часто працюють саме з цим варіантом, оскільки він має відмінні експлуатаційні характеристики і простий у використанні.

Особливі переваги травертину

Органічний камінь має безліч плюсів:

  1. Матеріал видобувають у підземних водах, що підтверджує його міцність. Внаслідок великого тиску підземних вод, камін здобуває високу щільність, що робить його придатним для виконання зовнішніх та внутрішніх робіт.
  2. 100% екологічний матеріал не виділяє шкідливих випарів, тому абсолютно безпечний для здоров’я.
  3. Травертин має відмінні експлуатаційні показники, в першу чергу морозостійкість і захист від підвищеної вологості. Це робить матеріал ідеальним варіантом для прокладання підлоги в кухні, ванній, а також облицювання будинку. 
  4. Простота в догляді. Оскільки камінь стійкий до підвищеної вологості і має високу щільність, його легко мити. Матеріал не пошкоджується від миючих засобів. 

Вищеперераховані переваги можуть переконати споживача, що травертин – ідеальний варіант для ремонту, однак, вибираючи його, потрібно знати кілька простих правил.

Як правильно вибрати травертин?

Вибирати матеріал для ремонту необхідно, спираючись на наступні фактори:

  1. Щільність. Травертин достатньо м’який матеріал, що підходить для оздоблення кімнат всередині будинку, однак деякі його види стануть ідеальним варіантом для зовнішнього покриття.
  2. Колір. Світлий камінь вважається найбільш міцних з усіх видів даної гірської породи, тому його потрібно використовувати для облицювання стін. Матеріал темнішого відтінку м’якший, тому ідеально підходить для виготовлення підлоги і стільниць.
  3. Постачальник. Вибираючи матеріал треба звернути увагу на його якість, оскільки деякі постачальники можуть продавати підроблені зразки (вони мало відрізняються від натурального травертину, однак менш стійкі). Щоб вибрати постачальника, варто прочитати відгуки клієнтів, які вже придбали його продукцію. 

Ціновий сегмент також грає роль у виборі матеріалу. Незважаючи, на те, що травертин не відрізняється дорогою ціною, не варто брати надто дешеві зразки. Це може означати, що товар підробка і не високої якості.

Знайти високоякісний травертин можна, звернувшись на сайт https://kievstone.com.ua/travertyn/. Тут є широкий вибір відтінків і типів матеріалів для проведення ремонтних робіт.